AFF Suzuki Cup, Welcome to Malaysia!!

Mereka Harimau Malaya

Malaysia menang wey. Biarpun kalah dengan 2-1 oleh Indonesia di perlawanan akhir tetapi tetap menang dengan aggregate 4-2. Harimau Malaya berjaya membawa pulang Piala Suzuki AFF buat kali pertama ke Malaysia. Facebook aku bersih dari isu bola nih sebab aku bising di Twitter ja (sebab aku suka current shoutout aku di fb, aku memang tak nak tukar shoutout pasal bola sebab nak tatap lama-lama shoutout aku tuh). So, untuk menunjukkan bahawa aku nonton bola dan aku happy tambling-tambling Malaysia menang, aku post lah kat blog aku. (Tak nak post kat FB sekarang!). Nak cerita lebih pasal Final AFF Suzuki Cup? Let me show you the Top-5 tweets on my Twitter ’bout this.

1. thestar_rage: The commentators say Khairul Fahmi is 5ft 8in, pretty short for a goalkeeper. But today, he stands TALL for every Malaysian.

2. Harimau Malaya proved its worth. Let this be a start of good things for Malaysian football! 🙂

3. Isn’t that terrific? We lose by one point but WE ARE THE FREAKING WINNER, YEAH! Malaysia Boleh!

4. BARU KAU TAU! KAU MAU PENALTI?!!! Go Malaysia!

5. Kalau sudah hebat, memang hebat. Main di mana2 pun tetap hebat. Kasi pakai sarung main pun tetap hebat.

Maaf, nama penulis bagi tweet 2 – 5 dirahsiakan untuk menjaga privasi aku dengan kengkawan. Sorry ar der. Kami tweeting melebih.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s