My Wedding

Note: Baby, it is a risk to love you. What if it doesn’t work out? Ah, but what if it does. So, I collect the words you say to me and wear them on a string around my neck, close to the pulse in my throat, the thump of my heart.

 

Put a ring on my finger!

 

Mama, I wish you’re reading this. Aku tak nak reception yang besar-besaran. (sebab kalau tunggu nak buat yang besar-besaran. sampai ke hujung hayat aku tak dapat kahwin sebab kalau nak besar-besaran, alang-alang aku nak reception yang mengalahkan Nur Nadia, anak pengasas Naza Group tuh. Aku tak nak abang gagah perkasa. Aku nak Johnny Depp. Aku tak nak Shiela Majid. Aku nak Celine Dion. Boleh? Aku yakin mama ada jawapannya. Sama dengan aku. I know you know what I know mama! So, aku nak kecil-kecilan sahaja. Macam dalam foto di bawah. Backyard Wedding! Ye, tak payah susah nak tempah dewan, convention centre atau stadium. Kita sapu ja kat belakang rumah tuh. Home sweet home mama!

My Backyard Wedding Wish

Aku tak nak kereta mewah membawa aku ke tempat kejadian (dimana reception berlangsung). So, aku nak kereta lama cop kodok , antik vintage, ada taste la konon. Kalau takde, guna basikal pakcik aiskrim. Tapi mesti ada loceng kring kring tau! (tapi kalau ada yang nak sponsor Range Rover Sport, aku terima je).

Ini masih boleh terima. Gerobak? Hrm.. Runsing aku.

Aku tak nak keluarga yang memasak (sebab aku nak SEMUA duduk di depan enjoying my big day, bukan di dapur duduk cangkung buat kerja. Bagi mereka yang sering membantu kat dapur time kenduri, pasti mereka faham kesengsaraan tuh. Aku tak orang sengsara time wedding aku. Aku nak semua datang gorgoeus, balik pun gorgeous. You know what I mean. Kasihan orang-orang tua dan orang-orang muda). So, aku nak catering (biasa-biasa saja. Back to the point no. 1, kecil-kecilan.

Akhir kata, aku akan minta cuti 1 bulan sebelum hari kejadian (my wedding day) untuk memastikan kejadian berlaku dengan lancar sebab yang nak perfect adalah aku. Mama, kakak, auntie-auntie, uncle-uncle, jangan risau. Aku tak demanding. Serius.

 

 

Advertisements

2 thoughts on “My Wedding

  1. Aku nak johnny depp gak! Penciplokss! hahaha… but yeah, i wish to have the same angan2 like yours. May you have the best wedding of your dreams. And may it happen sooner than you thought! Amin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s