Aku Bukan Surti Sumringah

Song of the day: Surti dan Tejo by Jamrud

Dia, aku pun ada wishlist juga (ayat ini aku tujukan pada Dia). Semasa dalam perjalanan ke bazaar ramadhan di Tasik Permaisuri bersama Nes dan abang ipar ku, aku pun meluahkan hajat aku untuk memiliki kereta. Okay, okay. Aku show picture kereta idaman aku la!!

Hummer Idaman Aku

Aku siap luahkan angan-angan aku yang jikalau kami terserempak dengan Aunty Lucy (kawan baik mama yang sangat kaya orangnya tapi damn generous and orang kaya yang paling humble aku pernah jumpa. Serius. and aunty helped me and family alot since way back then! love you aunty!!), aku tidak akan horn atau buka cermin kereta untuk bertegur sapa. Aku cuma bunyikan enjin aku “Vroom Vroom” (Vroom ini versi Hummer punya okay. Lain tau bunyi dia. Lagi power!! Aku mula riak), and that’s me!! Kalau aku tengah driving, sah aku tegur orang dengan cara tu ja! VROOM VROOM! sebab aku ja yang ada kereta gini di Tawau. So, bunyi tu hanya keluar dari kereta aku. And people can know that’s me!! *Ya ampun, riak gilak aku eh!! Angan memang paling terbaek punya.. dan kurang ajar! *

Tau apa jawab abang aku?

"Patut la Tuhan tak bagi kita jadi kaya, sebab dia tau kita akan jadi sombong"

Pergh, makan dalam ayat abang aku. Sampai kenyang beb!!

Aku jawab "semua impian yang tercapai bermula dari angan-angan kan bang?? tak salah aku pasang angan-angan
yang tinggi nya mencapai pelangi (eh, ayat macam dalam movie Laskar Pelangi lak. Kuat pengaruh Lintang.)"
Abang jawab lagi "kalau semua nak jadi orang kaya, siapa nak jadi orang miskin? Kalau semua nak duduk
keja jadi bos di office, siapa nak sapu sampah di jalan raya??"

Dah la. Aku stop situ and gelak terbahak tergolek terguling dalam kereta. Well, walaupun aku dan keluarga tidak se-kaya kau.. tidak se-mewah kau dari segi material dan juga duit. Tapi kami kaya dengan kasih sayang. Bak kata Lany: Tuhan tu MahaAdil, He may give you all but He will pull  one thing from you…

He may not give me the wealth in the world, but He gave me all the loves in the world, through my family and my rocking true friends. From the bottom of my heart, Thank you Lord!

Advertisements

3 thoughts on “Aku Bukan Surti Sumringah

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s