Get Wasted

Note: Banyak aduan telah ku terima berkenaan diri ku yang lama tidak online. Aku minta maaf peeps. Hidup ku sekarang bukan seperti yang dulu lagi. Working life. Busy life. *cubaan untuk mengatakan diri workalcoholic. nice one Tina.*

Hari ini Hari Wesak. Aku cuti. Esok weekend, aku go for holiday. Actually bukan la holiday sangat cause I’m going to my 3rd hometown ja. Penang. Yeap, I’ll be chasing the sunrise in Penang in a few more hours from now. Why chasing the sunrise? Cause aku akan bertolak at 2am. On a purpose. So, will be arriving around 6am to 7am in Penang. This time, I’m not going alone. Love that part.

Tapi ada part yang aku tidak suka ’bout this holiday. Aku belum gaji beb! Since it’s my first month of working, so gaji aku akan lewat 7 hari berbanding pekerja lain. They say “standard ar.. semua company gitu”.. But why my sister’s company not? My sister works in a legal firm too what???? Okay, big company, big rules kot! Fine. Yang penting aku gaji next week. Jangan dia cakap “it’s your probation period, so no payment during probation period.”.. kalau dia cakap gitu, sah aku lari meninggalkan tempat kejadian sambil menangis teresak-esak. Okay, itu dramatik gila.

Hah, hari ni ada cerita dramatik. Tengah hari tadi, aku berniat baik untuk memanaskan nasi di periuk pemanas atas gas dapur aku. Akibat leka online, aku tidak mematikan dapur gas. Asap berkepul-kepul di dalam rumah sampai mata ku pedih. Aku fikirkan ada yang membakar sampah. So, aku biarkan. Hingga satu saat, mata ku terlalu pedih and then only I found out nasi yang ku panaskan dalam periuk pemanas ku telah hangus rentung sampai tidak boleh dikenal pasti identiti mereka. Tidak cukup dengan itu. Periuk ku pun mati di tempat kejadian. Periuk cedera parah sampai berlubang. Aku tahu it’s abit unbelievable. But percaya lah. Itu lah yang terjadi. Aku ingin mengambil gambar keadaan periuk aku itu sebagai bukti. Tapi niat ku terbatal kerana hati terdetik “macam mana periuk boleh sampai berlubang?? kau memang la Tina. Bengong”.. Sekarang aku trauma dalam melakukan mana-mana kerja di dapur. Aku takut apa yang ku sentuh jadi berlubang. Sungguh, tiada niat ku me-lubang-kan mereka. Salahkan dapur gas beb!

Advertisements

7 thoughts on “Get Wasted

  1. Aku.Tina.Lah says:

    apa yang double meaning? atau penglihatan mu kabur2?? cuba lihat and baca betul2. hahahaahhahhhahahahahahhaha.. :p

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s