Tagline Ku. Tagline Mereka

Semenjak aku bekerja di legal firm ni, aku banyak menggunakan ayat yang sama dalam menjalani kehidupan seharian. Bukan sahaja aku, malah mereka yang terlibat dalam rutin seharian aku juga banyak menggunakan ayat yang sama bila aku menyoal benda yang sama.

Contoh-contoh ayat berulang aku yang akhirnya menjadi tagline aku:

1. Tunggu aku gaji laaaaaaaaa… *perkataan ‘la’ sengaja ditarik panjang untuk menunjukkan tahap ke-desperate-an aku terhadap duit yang kronik*

2. Bengong bangang babi btol *monolog dalaman aku ketika menghadapi shit*

3. You never tell me la dammit!! *again, ini adalah monolog dalaman aku*

4. Kau ni suh aku quit macam la aku tak reti handle stress. Tak reti keja. This is not my first job la. Chill la..

5. I’m not Malay. Not Chinese. Not Indian. Not mixed. I’m Lain-lain. *alah macam dalam mengisi borang part Bangsa kan ada Malay, Chinese, Indian or Others. Aku adalah others.*

Contoh-contoh ayat mereka:

1. How many time do i need to tell you???!!!! *seriously, you never tell me bout it. So stop using that line as if you ever tell me bout it*

2. Kalau kau tak tahan, kau quit je la Tina. *ayat Nes apabila mengetahui ke-stress-an di tempat ku bekerja adalah sangat luar biasa. She can say the same exact line for more than 10 times in less than 2 hours in a day*

Okay, sekian untuk bab tagline. Chow

Advertisements

One thought on “Tagline Ku. Tagline Mereka

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s