Image

Patience

IMG_20171207_222138

 

 

Advertisements

People With Good Hearts

heart2

 

Here’s the thing about people with good hearts. They give you excuses when you don’t explain yourself. They accept apologies you don’t give. They see the best in you when you don’t need them to. At your worst, they lift you up, even if it means putting their priorities aside. The word “busy” never exist in their dictionary. They make time, even when you don’t. And you wonder why they’re the most sensitive people. You wonder why they’re the most caring people. You wonder why they are willing to give so much of themselves with no expectation in return. You wonder why their existence is not so essential to your well-being. It’s because they don’t make you work hard for the attention they give you. They accept the love they think they’ve earned and you accepted the love you think you’re entitled to.

Let me tell you something. Fear the day when a good heart gives up on you. Our skies don’t become grey out of no where. Our sunshine does not allow the darkness to take over for no reason. A heart does not turn cold unless it’s been treated with coldness for a while.

 

Happy Birthday Popo!!

Aku kenal dia sejak tahun 2010, waktu aku first posting di sekolah tempat aku mengajar sekarang. Dia kawan kepada kakak aku, Juli. Tapi waktu tu aku tak kawan sangat dia sebab dia pernah kerek dengan aku. Time tu aku kena ambil tandatangan semua guru di sekolah (ni salah satu assignment guru baru, it’s like ice-breaking with the teachers in school la). Waktu aku nak ambil tandatangan dia, dia jawab “I’m busy now”, terus jalan tinggalkan aku. Monolog dalaman ku? Kumpao nya. Bila Juli informed aku yang dia ada kawan di sekolah aku bekerja, aku jawab “dia tu? kumpao ya. minta tandatangan ja pun kerek. Pengetua sibuk pun sempat lagi stop sign for me kot”. So akhirnya dia adalah guru terakhir yang sign for me. I don’t remember how I get her signature. Moment tak penting kot. haha.

We were just colleague until on the 2011, kami ditugaskan (dengan berat hati) untuk menghadiri kursus guru-guru Kristian di Kota Kinabalu. Tempat tinggal yang disediakan adalah dorm. (ini bukan tugas rasmi, so no fancy place to stay). First question kami tanya ialah, how are we going to sneak out at night if we stay in the dorm? Sure semua orang tahu kita keluar huha. Kami nak privasi. So I called the church and told a lie. The reward of a lie is sweet. Me, popo and grace (team dari sekolah kami) get to stay in a fancy apartment of 3 bedrooms, fully furnished. Just the three of us. So popo asked me how can we get an apartment (actually tu tempat tinggal bagi para paderi dari luar) and yet everyone stayed in the dorm? I told her the lie. I told the organizer that my colleague has this sleeping disorder so she couldn’t stay in a dorm where many people were in. So yea, they gave us an apartment. It’s sweet lie. Popo laughed out loud even though people thought she’s ‘sick’. And that’s how our friendship started.

Seperti sahabat-sahabat sejati aku yang lain, popo juga merupakan “sahabat terpilih” aku. Orang luar nampak dia adalah orang yang pegang pada prinsip ‘hitam adalah hitam, putih adalah putih’, tegas and hard to communicate. But only few knows that she accepts and embrace the line in between black and white, hatinya ada theme park, she talks alot (seriously, more than me, half of the time) and many many more. She only shows that side of her to a few and I’m glad she shared that and all sides of her to me.

I never write about her because the spaces aren’t enough for me to write everything that she has done for me and even my family. You know there are friends, there is family. Then there are friends that become family. She is family. Happy Birthday!

2013-07-02_00-05-59e1

IMG-20171015-WA0016

1000301_10201146885967572_524261894_n

1146480_10201146884807543_1033242860_n

3506_10151183921983878_202305730_n

20170718_204109

 

Shower Machine

I was on the phone with Matt tadi chatting about all sort of things. We ended our conversation saying we gotta go because we haven’t took our shower. And that reminds me of our conversation back in campus life. The scene was me after back from work late at night. (aku buat part-time job during my study. Al-maklum, me bukan dari keluarga berada, aku duk jauh study, kalau takde duit, aku tak mampu call back home minta mak bapak kirim duit. Choosing to study in West Malaysia is my decision, so kena sendiri pandai survive la)

 

AkuTinaLah: Babe, malas nya nak mandi.. Kan bagus kalau ada machine yang boleh mandikan aku. 

Mattlessa The Great: Pergi blok sebelah.

AkuTinaLah: Engkau genius.

 

21764779_1543654879028873_3720119095877833257_n

 

Hostel aku cuma ada dua blok, blok perempuan dan blok lelaki. 😉

Matthlessa The Great

Bila aku tidak letak gambar muka sendiri di Whatsapp, dia akan kutuk aku insecure, dah hodoh. Sebab tu tak nak tayang muka. Bila aku tak update gambar di Facebook, dia tag team dengan Aswar kutuk aku low self esteem. Dah hodoh. 

Today, she texted me this.

Kalau aku tak tayang muka, dia cakap aku insecure sebab dah hodoh. Kalau dia tak tayang muka, dia cakap dia insecure sebab naif. 

Kalau jadi kat aku, semua yang buruk. Kalau jadi kat orang, keburukan itu terjadi atas sebab musabab yang munasabah. 

Anyways, congratulations babe. I am proud to have a bff/family yang gelar Saintis. You finally graduate your master in pharmaceutical field after 4 years of research in Universiti Sains Malaysia.

P/S: Kalau Nak tengok muka naif aku bersama beliau, sila klik Matthlessa The Great 

Things Unsaid

When things get awfully tiring, seek for silence. 

Because most of the time, the loudest lesson is found in the most quite corners of our lives. 

The real art of conversation is not only to say the right thing at the right time but also to leave the wrong things unsaid at the tempting moment.

P/S: Kalau aku diam, kau kena hadam. Kalau aku hadam, kau better diam.

Asep Syaeful Iman 

Hati tetiba tergerak to write about him. Been knowing him since 2013 from afar, he always try to be there for me even though he’s not here with me physically. Dia salah satu sahabat terpilih aku, Asep Syaeful Iman. Dia bukan type lelaki yang cuma sweet talker atau cuba menjaga hati ku kalau aku buat silap. He ever said this to me “you are the most idiotic person” when I keep making mistakes for sticking with a wrong man. Bukan sebab dia mahu aku tapi sebab dia mahu menyelamatkan aku. 

You know when you can never hide or lie to your own true friends. He is one of them. Even by afar (dia orang bandung), he can always know that I’m not alright. Even when I say “I’m ok”. He would say “you’re a bad liar”. I always ignored because I thought what can be done by being afar. But I was wrong, he always be there to tell me the words I need to listen, not the words I want to hear. 

Orang selalu fikir kalau seorang lelaki dan perempuan tidak akan dapat menjalinkan merely a friendship. But he proved me wrong. Well, some of my true friends proved me wrong. For example Kamarul Hafiz Tang too. 

So yea, thanks Apep for always be there for me. Stood by me during my ups and downs. Hope to see you soon.  

He said this.

Kita tidak kehilangan sahabat, kita hanya belajar mengenali mana sahabat yang sesungguhnya. Sebab sahabat adalah keluarga yang dipilih.

He is my keluarga yang dipilih. Signed off.